ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ


Όλοι αντιμετωπίζουμε στρες ή στεναχώρια κατά καιρούς κι έτσι είναι δύσκολο να κρίνουμε πότε τα συμπτώματα ξεπερνούν τα όρια του φυσιολογικού.


Δεδομένου ότι όλοι κάποια στιγμή στη ζωή μας έχουμε αντιμετωπίσει στρες ή στεναχώρια, είναι δύσκολο να κρίνουμε πότε τα συμπτώματα ξεπερνούν τα όρια του φυσιολογικού και χρειάζεται να επισκεφτούμε κάποιον ειδικό.

Το onmed δημοσίευσε τις βασικές ενδείξεις που μας δείχνουν ότι δεν είμαστε σε θέση να διαχειριστούμε μόνοι μας μια δύσκολη κατάσταση.

1. Κάθε συναίσθημα είναι εξαιρετικά έντονο
Όλοι στεναχωριόμαστε και όλοι θυμώνουμε. Η συχνότητα και η ένταση των συναισθημάτων είναι αυτή που θα καθορίσει εάν διαχειριζόμαστε αποτελεσματικά τα συναισθήματά μας. Η ροπή προς την απαισιοδοξία μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια λειτουργικότητας και σε σοβαρές κρίσεις πανικού.

2. Εμμονή με ένα τραύμα του παρελθόντος
Ο θάνατος ενός αγαπημένου προσώπου, η διάλυση μιας σχέσης και η απόλυση είναι μερικοί μόνο λόγοι που μπορεί να μας προκαλέσουν αρνητικά συναισθήματα. Μερικές φορές η θλίψη ξεπερνιέται εύκολα, άλλες φορές, όμως, οδηγεί σε εμμονές που παραμένουν στο μυαλό μας με την πάροδο του χρόνου. Η κοινωνική απομόνωση και η αποχή από ευχάριστες δραστηριότητες υποδεικνύουν ότι η τραυματική εμπειρία επηρεάζει κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας.

3. Ανεξήγητοι πονοκέφαλοι και πόνος σε όλο το σώμα
Ο πόνος είναι ένα συχνότατο ψυχοσωματικό σύμπτωμα του στρες. Ο πονοκέφαλος, ο στομαχόπονος και η μειωμένη ερωτική διάθεση είναι μερικά μόνο από τα σημάδια κακής ψυχολογικής κατάστασης.

4. Καταχρήσεις
Η κατάχρηση αλκοόλ, ναρκωτικών ουσιών ή φαγητού φανερώνει την αδυναμία διαχείρισης ενός προβλήματος, με αποτέλεσμα την τάση αποφυγής.

5. Μειωμένη παραγωγικότητα
Οι μειωμένες επιδόσεις και η διάσπαση της προσοχής εκδηλώνονται συχνότερα στο χώρο εργασίας. Εάν η απόδοση στη δουλειά είναι πεσμένη για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι πιθανό να οφείλεται στην κακή ψυχολογική κατάσταση.

Γραμμή βοήθειας και συμβουλευτικής καθοδήγησης


Συμπληρώσετε την παρακάτω online φόρμα προκειμένου να επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας.


Η ηλεκτρονική μας επικοινωνία φιλτράρετε και προστατεύεται από την απρόσκοπτη, επαναληπτική χρήση.
Πατήστε 1 φορά Αποστολή και αναμείνατε την επιβεβαίωση.
Σε υπέρογκο αριθμό απρόσκοπτης επαναληπτικής χρήσης της Αποστολής, το email θεωρείται ανεπιθύμητο (spam).

Σε περίπτωση που δεν προλάβετε να απαντήσετε ή για κάποιον άλλο λόγο δεν μπορείτε να μιλήσετε ή επέλθει η ώρα επικοινωνίας που έχετε δηλώσει, κλείστε πάλι ένα online τηλεφωνικό ραντεβού.
Μπορούμε να σας ξανά καλέσουμε και την ίδια ημέρα, στην επόμενη ώρα.
Για την κλήση αυτή δεν χρεώνεστε, είναι δωρεάν.